Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Εικονίδιο
OpenLit
Επιστροφή: Ερευνητική επίσκεψη στο Open University (Μεγάλη...
 
Δημιουργία Δημιουργία στοιχείου
|
Επεξεργασία Επεξεργασία στοιχείου
|
Διαγραφή Διαγραφή στοιχείου
|
Εξαγωγή συμβάντος στο Ημερολόγιο Εξαγωγή συμβάντων
|
Να λαμβάνω ειδοποιήσεις
|
Επιστροφή στη λίστα
Τίτλος:
Ερευνητική επίσκεψη στο Open University (Μεγάλη Βρετανία)
Έναρξη:
7/6/2005 12:00 πμ
Λήξη:
Περιγραφή:
Τον Απρίλιο του 2005 πραγματοποιήθηκε ερευνητική επίσκεψη  του υπεύθυνου της ερευνητικής ομάδας Τάκη Καγιαλή και της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας Αναστασίας Νάτσινα στην έδρα του βρετανικού Open University (Milton Keynes). Στη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο εκπρόσωποι της ερευνητικής ομάδας είχαν σειρά εκτενών συναντήσεων εργασίας:

α) με στελέχη του Τμήματος Λογοτεχνίας (τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Bob Owens και τον Καθηγητή Dennis Walder),

β) με στελέχη του Τμήματος Κλασικών Σπουδών (την Πρόεδρο του τμήματος Καθηγήτρια Paula James, την καθηγήτρια Lorna Hardwick, τον Λέκτορα δρ. Felix Budelmann και την επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Carol Gillespie),

γ) με στελέχη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (την Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Σπουδών Ellie Chambers και την διευθύντρια του Higher Education Research Group/HERG δρ. Jan Parker), και

δ) με διοικητικά στελέχη του Πανεπιστημίου (τον υπεύθυνο του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων κ. Dominic Newbould, τη γραμματέα της Επιτροπής Διδασκαλίας και Μάθησης Kiki Ioannides κ.ά.).
Οι δύο εκπρόσωποι της ερευνητικής ομάδας ενημερώθηκαν αναλυτικά γύρω από όλες τις πτυχές των προγραμμάτων Λογοτεχνίας και Κλασικών Σπουδών (οργάνωση σπουδών, εποπτεία και αξιολόγηση, εκπαιδευτικό υλικό κ.ο.κ.), για τη μεθοδολογία συγγραφής, παραγωγής, αξιολόγησης και ανανέωσης του εκπαιδευτικού υλικού που ακολουθείται στο Πανεπιστήμιο, καθώς και για τα ερευνητικά προγράμματα που λειτουργούν στα δύο Τμήματα (τα προγράμματα   Book History and Bibliography και Colonial and Post-Colonial Literatures in English στο Τμήμα Λογοτεχνίας, και τα προγράμματα “Didaskalia: Ancient Theatre Today και “THE RECEPTION OF THE TEXTS AND IMAGES OF ANCIENT GREECE IN LATE TWENTIETH-CENTURY DRAMA AND POETRY IN ENGLISH” στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών). Επίσης, παραβρέθηκαν σε συνάντηση της ομάδας παραγωγής του εκπαιδευτικού υλικού του νέου μαθήματος “Α219-Exploring the Classical World”, στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης προγραμματίστηκαν ποικίλες μορφές μελλοντικής συνεργασίας της ερευνητικής ομάδας με το Τμήμα Λογοτεχνίας του Open University καθώς και με το Higher Education Research Group (συμπεριλαμβανομένων  των πιθανών δημοσιεύσεων προϊόντων της έρευνας στο επιστημονικό περιοδικό Arts and Humanities in Higher Education Journal/AHHE).

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο εκπρόσωποι είχαν πλήρη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, όπου μελέτησαν το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο και οπτικοακουστικό) των μαθημάτων για τις ανθρωπιστικές σπουδές. Τέλος, στο πλαίσιο της ερευνητικής επίσκεψης τα δύο μέλη της ομάδας έγιναν δεκτά στο τοπικό κέντρο του Open University στο Λονδίνο, όπου ενημερώθηκαν εκτενώς για τις συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες που παρέχονται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Η αναλυτική αναφορά της ερευνητικής επίσκεψης καθώς και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό από το Πρόγραμμα Λογοτεχνικών Σπουδών του Open University είναι στη διάθεση των μελών της ομάδας.
Θέση:
Περιοδικότητα:
Χώρος εργασίας:
Συνημμένα:
 
 
Δημιουργήθηκε στις 7/6/2005 4:20 μμ από
Τελευταία τροποποίηση στις 19/7/2005 11:04 πμ από