Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Εικονίδιο
OpenLit
Επιστροφή: Ερευνητική επίσκεψη στο Fernuniversitaet...
 
Δημιουργία Δημιουργία στοιχείου
|
Επεξεργασία Επεξεργασία στοιχείου
|
Διαγραφή Διαγραφή στοιχείου
|
Εξαγωγή συμβάντος στο Ημερολόγιο Εξαγωγή συμβάντων
|
Να λαμβάνω ειδοποιήσεις
|
Επιστροφή στη λίστα
Τίτλος:
Ερευνητική επίσκεψη στο Fernuniversitaet Hagen στη Γερμανία
Έναρξη:
11/7/2005 12:00 πμ
Λήξη:
Περιγραφή:
Από 31/5/ έως και 2/6/2005 πραγματοποιήθηκε ερευνητική επίσκεψη στο πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Fernuniversitaet Hagen στη Γερμανία από την Αλεξάνδρα Ιωαννίδου. Στην επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με ακαδημαϊκούς και διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου με κύριο στόχο την ενημέρωση για τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη Γερμανία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις μεθόδους διδασκαλίας της λογοτεχνίας. Στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η επίσκεψη έγιναν συναντήσεις με τους:
- Prof. Dr. Martin Huber, από το Institut für neuere deutsche und europäische Literatur (διευθυντή Ινστιτούτου νεότερης γερμανικής και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας)
- Friedhelm Nickolmann (διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου της Χάγης)
- Dr. Andreas Kunze (διευθυντή και συντονιστή του πεδίου ΜΜΕ στο Κέντρο Ανάπτυξης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου)
- Marco Kalz (Διδάσκοντα στο τμήμα εκπαιδευτικής τεχνολογίας)
- Georg Schirmers (Υπεύθυνο βιβλιοθήκης για τη γερμανική φιλολογία, την ιστορία, τις λογοτεχνικές σπουδές)
- Andrea Haferburg (Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης διδασκαλίας μέσω Η/Υ)
- Frau Gabriele Kecker (Υπεύθυνη διεξαγωγής εξ αποστάσεως εξετάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξασφάλιση διπλώματος γερμανικής γλώσσας - στο Test-DaF-Institut)

Σε κάθε συνάντηση είχε προβλεφθεί αναλυτική παρουσίαση του εκάστοτε πεδίου από τους υπευθύνους και συζήτηση με την ερευνήτρια πάνω σε ζητήματα διδασκαλίας της λογοτεχνίας. Υπήρξε επίσης ξενάγηση στους χώρους του πανεπιστημίου, τις βιβλιοθήκες, στα εργαστήρια τεχνολογικής ανάπτυξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σε διεξοδικές συζητήσεις, οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου αντάλλαξαν απόψεις με την επισκέπτρια για τις νέες εξελίξεις στην ανώτατη παιδεία γενικότερα και ειδικότερα για τον αντίκτυπο των εξελίξεων αυτών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία ανθρωπιστικών επιστημών. Ενδιαφέρουσες υπήρξαν οι συζητήσεις σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οι καθηγητές του Ινστιτούτου λογοτεχνίας παρουσίασαν στην επισκέπτρια το on-line λεξικό λογοτεχνικών όρων που ετοιμάζουν.
Λεπτομερής περιγραφή της επίσκεψης και των πορισμάτων της καθώς και υλικό διδασκαλίας βρίσκονται στη διάθεση της ερευνητικής ομάδας του openlit.

Η ερευνητική επίσκεψη ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου:

http://www.fernuni-hagen.de/ksw/ifbm/bt/aktuelles/news_20050601_04718.shtml
Θέση:
Περιοδικότητα:
Χώρος εργασίας:
Συνημμένα:
 
 
Δημιουργήθηκε στις 11/7/2005 12:11 μμ από
Τελευταία τροποποίηση στις 15/9/2005 7:11 μμ από